Розмір: 6 х 4,3 см Папужка хвилястий (Melopsittacus undulatus) — вид підродини лорієвих (Loriinae), єдиний представник роду Melopsittacus, який є єдиним родом в трибі Melopsittacini. Це невеликий довгохвостий папуга, що харчується насінням. У природі цей вид має зелено-жовте забарвлення з чорними хвилястими відмітинами на потилиці, спині та крилах. У неволі розводять папужок блакитного, білого, жовтого, сірого забарвлення і навіть з маленькими чубчиками. Молодь і пташенята мономорфні, тоді як дорослих можна відрізнити за забарвленням восковиці та поведінкою.
Докладний опис